Vaječné bielka sa dajú vyšľahať na tuhý sneh, ktorý sa používa v mnohých receptoch. Tu sú niektoré tipy, ako vyšľahať sneh z bielkov:
- Pomalé šľahanie: Bielka sa šľahajú vo vysokej nádobe, pričom šľahač nastavíme na pomalé šľahanie.
- Čisté náčinie: Aby sa sneh dokonale podaril, musíme byť opatrní už keď oddeľujeme bielky od žĺtok. Stačí len malá kvapka žĺtka a zo zmesi sa vám už pekný sneh nepodarí vyšľahať. Čistá a suchá musí byť aj nádoba v ktorej budeme bielky šľahať a samozrejme aj nástroje, s ktorými budeme pracovať.
- Štipka soli: Štipka soli, ktorá sa do bielkov pridáva pred tým, než začneme šľahať, pomôže k našľahaniu väčšieho objemu. Zároveň však soľ zníži stabilitu výsledného snehu. Môže sa stať, že sneh skôr spadne.
- Pridanie cukru: Ak chcete vyšľahať sladký sneh, používajte predovšetkým kryštálový cukor. Na každý bielok treba pridať lyžicu kryštálového cukru.
Čo by ste povedali na pomôcku, ktorá vám umožní otvoriť vajíčka bez toho, aby sa v nich občas zachytila škrupinka? S naším úžasným otváračom škrupín je to možné. Vďaka otváraču škrupín budete mať vajcia perfektne otvorené a pripravené na všetky vaše kulinárske pochúťky.
- Zľavnený produktOtvárač škrupín vajecOriginal price was: 9,90 €.8,91 €Current price is: 8,91 €.
už len 1 na sklade