Náramky z kože: Ako sa o ne starať, aby vydržali čo najdlhšie

Náramky z kože nie sú len módnym doplnkom, ale môžu byť aj súčasťou každodennej výbavy. Ich výzor sa však môže po niekoľkých mesiacoch používania zhoršovať, ak sa o ne nevhodne staráte. Tu je niekoľko tipov, ako sa starať o náramky z kože, aby vydržali dlho.

Základné čistenie

Nezáleží na tom, či máte čierny, hnedý alebo farebný náramok z kože, základné čistenie je rovnaké pre každý typ. Použite mäkkú handričku, aby ste nezanechali škrabance na koži. Mali by ste sa vyhýbať umývaniu pod vodou – namiesto toho ho očistite len suchou handričkou alebo štetcom.

Ochrana pred vlhkosťou

Náramky z kože by mali byť chránené pred vlhkosťou. Ak sa koža vystaví vode alebo vlhkému prostrediu, môže sa znehodnotiť a látky použité na výrobu farby sa môžu odlupovať alebo vyblednúť. Je dôležité náramok náležite ochrániť a vyhnúť sa kontaktu s vodou. Ak sa vám to však nepodarí, umiestnite náramok na sušiaci stojan alebo ho položte na suchú handričku kým nevyschne. Nikdy nevysušujte svoj náramok na priamom slnku alebo blízko tepelných zdrojov.

Používanie prípravkov na kožu

Na trhu existujú rôzne druhy prípravkov na ošetrenie kože, ktoré môžu pomôcť chrániť vaše náramky z kože pred vlhkosťou a poškodením. Jednou z najobľúbenejších možností sú spreje na impregnáciu kože. Nepoužívajte však impregnáciu určenú pre iné materiály, ako je textil alebo semiš. Vždy si pozorne prečítajte etiketu a uistite sa, že používate správny produkt určený na kožu.

Skladovanie náramkov

Keď svoj náramok práve nenosíte, mali by ste ho uchovávať na tmavom a suchom mieste. Ochrana pred slnkom dokáže zabrániť tomu, aby farby na náramku postupne vybledli. Uistite sa, že náramok má dostatok miesta a nie je dlhodobo zohnutý, aby ste predišli nežiaducim záhybom.

Pravidelná údržba

Je dôležité venovať svojmu náramku z kože pravidelnú údržbu. Ak máte krém alebo olej na kožu, používajte ho pravidelne, aby udržali kožu mäkkú a hydratovanú. S hydratačným krémom to však nepreháňajte, veľké množstvo môže kožu poškodiť. Krémy a oleje na kožu obnovujú stav elastickosti a pomáhajú udržať pôvodnú farbu. Použite iba malé množstvo krému alebo oleja a vtlačte ho do kože pomocou mäkkej handričky.

Záver

Bez ohľadu na to, či máte v zbierke len jeden alebo niekoľko náramkov z kože, ich starostlivé ošetrovanie im zaručí dlhú životnosť.